https://www.ankanaturadent.com/wp-content/uploads/2020/07/99bed6aec2348e62cae2357c5bdce9a7.jpg

Gülüş Tasarımı ile Gülümsemenizi Saklamayın

Ağız bakımı dendiği zaman akıllara diş ağrısı, diş çürükleri ve ağız kokusu gibi ağız ve diş sağlığını riske atabilecek birtakım sorunlar gelmektedir. Diş ve diş eti hastalıklarının yanı sıra diş diziliminde görülen düzensizlik, anormal renklenme ya da diş kayıpları da estetik sorunlara sebebiyet vermekte ve bireyin yaşamını olumsuz etkileyebilmektedir. Bunun yanı sıra özgüven kaybına yol açarak gülümsemekten çekinme durumunun da başlamasına yol açabilmektedir. Gelişen teknoloji ve bilimsel yenilikler sayesinde güzel gülüşler elde edebilmek gülüş tasarımı ile mümkün olabilmektedir.

Gülüş tasarımı nedir?
Estetik diş hekimliği kavramı akla ilk olarak gülüş tasarımını getirmektedir. Gülüş tasarımı, farklı nedenlerle görünümü bozulan diş ve diş etlerinin yüz şekilleri ve ihtiyaçları da dikkate alınarak doğal ve de güzel bir görünüm elde edilmesi için gerçekleştirilen işlemler bütünüdür. Gülüş tasarımı, multidisipliner bir çalışma olup, içerisinde ihtiyaca yönelik birçok işlem barındırabilmektedir.

Gülüş tasarımı hangi uygulamaları içerisinde barındırır?
Her hastanın estetik açıdan gereksinimleri aynı olmayabilir. Bu nedenle de yapılması planlanacak işlemler de bireye özel olarak belirlenmektedir. Planlanacak olan işlemler, hastanın gerek yüz hatları gerekse de bireysel özellikleri yani cinsiyeti, yaşı ya da ihtiyaçlara karşılık kendi beklentilerine göre de belirlenmektedir.
Gülüş tasarımında, bireyin mevcutta var ise çürük dişleri ve de diş eti hastalıklarının tedavisi gerçekleştirilir. Ardından diş eti temizliği yapılır. Sonrasında ise hastanın ihtiyaçlarına yönelik işlemler uygulanmaya başlar. Bunlar çoğunlukla gingivektomi, diş beyazlatma, diş eksiklileri için implant uygulanması, porselen lamine kaplama, zirkonyum kaplama ya da ortodontik tedavileri içerisinde barındırır.

Gülüş Tasarımı nasıl gerçekleştirilir?
Gülüş tasarımında ilk etapta hastanın estetik kaygıları ve beklentileri üzerine konuşulur ve ortak bir yol bulunur. Ardından hastanın ağız ölçüleri alınır ve hazırlanan model üzerinde sorunlar belirlenerek problemlere yönelik neler yapılabileceği planlanır. Sonrasında ağız içi ile yüz fotoğraflaması yapılır ve özel bir bilgisayar programı ile yüz şekline uygunluk belirlenir. Tüm bu çalışmalardan sonra tedavi sonrasında elde edilecek görsel hazırlanarak hasta ile inceleme yapılır. Tedavi sonrasında doğru olarak anlamak ve ihtiyaçları doğru belirlemek çok önemlidir. Tedavi sonrasında oluşacak en yaklaşık görüntüler yine programlar ve hasta ağzına uygun biçimde hazırlanır ve geçici restorasyonlarla yeniden sunularak fikir alınır. Planlamalar kararlaştırıldıktan sonra eğer ki ortodontik tedaviye ihtiyaç yok ise diş etlerindeki seviye bozuklukları düzeltilir. Diş eksikliklerinin olduğu durumlarda implant işlemleri ile gerekli olan cerrahi uygulamalar tamamlanır. İhtiyaç olması halinde diş beyazlatma yapılır ve gerek var ise kaplama yapılır. Bütün bu uygulamalar sırasında dudak şekli ve dudak konturu de dikkatle incelenir ve tasarım son halini alır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Open chat